login   |    register
RailRoad Modeling
For general topics on RailRoad modeling.
Adding Photos in Post
JPTRR
Staff MemberManaging Editor
RAILROAD MODELING
#051
_VISITCOMMUNITY
Tennessee, United States
Joined: December 21, 2002
KitMaker: 7,764 posts
RailRoad Modeling: 701 posts
Posted: Monday, March 27, 2017 - 05:54 AM UTC
Hi All,

I am exploring how to explain adding photos to our forum posts easily.

This image is in my gallery as a small thumbnail. I clicked on it and it enlarged.

First, I copied the URL directly from Linked Thumbnail and pasted it and it made this small thumbnail:


Second, to the right of that link box is an icon that looks like a picture frame with a paperclip. Click it and it brings up two URLs:

1. HTML code

2. Direct link

If you copy the URL directly out of HTML code it looks like this:

Direct link looks like this (italics added): /data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg

I don't know why it does not show the entire URL string: http://gallery3.kitmaker.net/data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg

Regardless, it does not have the string ends '[img ]' and '[/img]' (do not have any space between the brackets and 'img'), thus it will only display as a line of code. Bracketing that code with '[img ]' and '[/img]' looks like this:

A slightly quicker way is simply to right-click the full-size image and Copy Image Location. That makes a hot link of the proceeding URL http://gallery3.kitmaker.net/data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg. You just have to click the '[img]' button at far right below the post page text box, and insert the URL string.

Hope this helps.
JPTRR
Staff MemberManaging Editor
RAILROAD MODELING
#051
_VISITCOMMUNITY
Tennessee, United States
Joined: December 21, 2002
KitMaker: 7,764 posts
RailRoad Modeling: 701 posts
Posted: Monday, September 07, 2020 - 02:01 AM UTC
Lately this question has reappeared, so I refreshed thia page.
KoSprueOne
_VISITCOMMUNITY
Myanmar
Joined: March 05, 2004
KitMaker: 4,009 posts
RailRoad Modeling: 344 posts
Posted: Monday, September 07, 2020 - 03:01 AM UTC
Thanks Fred. Very useful.




BootsDMS
_VISITCOMMUNITY
England - South West, United Kingdom
Joined: February 08, 2012
KitMaker: 978 posts
RailRoad Modeling: 1 posts
Posted: Monday, September 07, 2020 - 03:35 AM UTC

Quoted Text

Hi All,

I am exploring how to explain adding photos to our forum posts easily.

This image is in my gallery as a small thumbnail. I clicked on it and it enlarged.

First, I copied the URL directly from Linked Thumbnail and pasted it and it made this small thumbnail:


Second, to the right of that link box is an icon that looks like a picture frame with a paperclip. Click it and it brings up two URLs:

1. HTML code

2. Direct link

If you copy the URL directly out of HTML code it looks like this:

Direct link looks like this (italics added): /data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg

I don't know why it does not show the entire URL string: http://gallery3.kitmaker.net/data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg

Regardless, it does not have the string ends '[img ]' and '[/img]' (do not have any space between the brackets and 'img'), thus it will only display as a line of code. Bracketing that code with '[img ]' and '[/img]' looks like this:

A slightly quicker way is simply to right-click the full-size image and Copy Image Location. That makes a hot link of the proceeding URL http://gallery3.kitmaker.net/data/500/OKC_RR_Museum_2_8_0_14_1000x708_.jpg. You just have to click the '[img]' button at far right below the post page text box, and insert the URL string.

Hope this helps.



Unless I'm mistaken this advice seems to pre-suppose that one ahs pictures in the gallery already, or have I missed something?
KoSprueOne
_VISITCOMMUNITY
Myanmar
Joined: March 05, 2004
KitMaker: 4,009 posts
RailRoad Modeling: 344 posts
Posted: Monday, September 07, 2020 - 03:45 AM UTC
Correct. And you can also post other member's images into posts as well